Print page
-

Solid Forms of Construction

Architecture | Solid Forms of Construction | Magazine 6/2013

Fair Architecture: Training Centre in Sungai Penuh

A cooperative for fair cinnamon cultivation and distribution situated on Lake of Kerinci in Eastern Sumatra now has a new training centre for teaching farmers and agricultural workers the fundamentals of sustainable production and the global cinnamon trade.

Architects and structural engineers: TYIN tegnestue Architects, N–Trondheim
Location: RI–Sungai Penuh

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Photograph: Pasi Aalto

The aims of this model project, planned and realised by Norwegian architects and students, included involvement of Sumatran craftsmen and utilisation of local construction techniques and building materials. A time frame of three months and a budget of approximately EUR 30,000 were specified for the design and immediately following construction of the project on an area of about 500 m².

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Photograph: Pasi Aalto

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Front facade. Photo: Pasi Aalto

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Entrance area. Photo: Pasi Aalto

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Brick walls under a light wooden construction. Photos: Pasi Aalto

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Raised areas for outdoor events.

Completion of the project within the set time and cost limits was possible due to various factors, including the employment of (at times) over 60 workers, a concept involving an arrangement of separate buildings around a patio, and consistent segregation of building components. This meant that once the reinforced concrete floor slab was in place, construction of the wooden roof structure could be commenced long before completion of the plastered walls.

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

On-site pre-fabrication. Photo: Zifeng Wei

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Pouring the concrete foundation. Photo: Zifeng Wei

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Laying the brick walls. Photo: Zifeng Wei

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Soil compaction. Photos: Zifeng Wei

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Fitting the reinforcement.

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

View of building site. Photo: Zifeng Wei

This design also allowed natural ventilation and cooling of the interior spaces, as well as separation of building components with different material frequencies – something that has already helped the construction to survive several severe earthquakes unscathed. The bricks were obtained from regional factories, while all the wood used for the roof structure, window frames and doors was sourced from the cooperative's adjacent cinnamon tree forests – large branches that had to be sawn off to harvest the bark were cut into boards on site. This resulted in short transport routes and relatively low material costs, as well as a close association with the surrounding cultural landscape and the building tradition of Sumatra.

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Showroom. Photo: Pasi Aalto

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Local farmer in front of exhibition wall. Photo: Pasi Aalto

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Office space. Photo: Pasi Aalto

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Eating area in the courtyard. Photo: Pasi Aalto

Training Centre in Sungai Penuh, TYIN tegnestue Architects

Photograph: Pasi Aalto

A detailed documentation of the project in print can be found in DETAIL 6/2013 on Solid Forms of Construction.


Further information
www.tyinarchitects.com

Advertisement

Architecture

Vertical accentuation: Rotsee Finish Line Tower

S. 706

The Finish Line Tower ("Zielturm") for rowing regattas at Lake Rotsee, Switzerland, offers a relief-like façade and subtle offsets in ...

mehr
Architecture

A Holiday Among the Ruins: Astley Castle

S. 416

With a budget of 2.5 million pounds and a fine feeling for detail, the neglected castle has now been reborn ...

mehr
Architecture

The Camouflage Look: Pedagogical Centre in Italy

S. 564

The new building designed by act_romegialli is impressive in its unusual working of the concrete surfaces.

mehr